RUT-avdrag

RUT-avdrag

Hur funkar

RUT-avdraget

Låt oss på Birgittas Städ hjälpa dig få lite guldkant i vardagen! Självklart har vi RUT, det skatteavdrag du får när du anlitar ett seriöst städbolag. Det innebär att du bara betalar hälften av kostnaden, den andra delen får du av Skatteverket i form av sänkt skatt, s k skattereduktion.

Du ska bo i bostaden där arbetet utförs eller ha den som fritidsbostad, men du även få skattereduktion för städning i dina föräldrars bostad.

Rotavdraget och rutavdraget räknas ihop och är högst 75 000 kronor per person och år. Rotavdraget får dock högst vara 50 000 kronor per år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du gör, till exempel skattereduktion för grön teknik. Du kan göra en preliminär uträkning av möjliga avdrag i Räkna ut din skatt.


När du betalat din faktura till oss ansöker vi om RUT-avdrag hos Skatteverket, så det sker automatiskt.

För att kunna göra ansökan behöver vi ha ditt personnummer.

När ansökan kommit in får du ett meddelande av Skatteverket om hur stort belopp du har fått i preliminär skattereduktion.

Om du är osäker på hur mycket utrymme du har kvar, t ex för att du gjort ombyggnader på din bostad under året, kan du begära ett intyg från Skatteverket. Vi som leverantörer kan inte begära ut intyget, men vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss

Är du intresserad av vad vi kan erbjuda eller vill du komma i kontakt med oss? Det går bra att antingen höra av dig till oss via telefon/e-post eller kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Birgittas Städ i Stockholm AB

Företaget har F-skattsedel och ansvarsförsäkring (10 MSEK).

Fyll i kontaktformuläret